Jij en geestelijke gezondheidzorg
Het komt voor in alle lagen van de bevolking. Kinderen, ouderen, volwassenen. Arm en rijk. Op het platteland niet minder dan in de grote stad. In tijden van verdriet, bijvoorbeeld als een naaste overlijdt. Maar ook in tijden waarvan iedereen denkt dat je wel zielsgelukkig moet zijn, bijvoorbeeld als je net een kindje hebt gekregen. Je bent er mee geboren of het ontwikkelt zich zomaar, terwijl er schijnbaar niets bijzonders aan de hand is.
Eén op vier
Maar liefst één op de vier volwassen Nederlanders heeft ergens in zijn/haar leven te maken met een psychische aandoening die voor behandeling in aanmerking komt. Stress en burn-out, angst, depressie, posttraumatische stress stoornis, manisch-depressiviteit, ADHD, autisme, verslaving. Het zijn aandoeningen die je leven behoorlijk kunnen verstoren. Maar waar in heel veel gevallen wel degelijk het nodige aan te doen is, zodat de kwaliteit van je leven verbetert.
Aan de slag
In de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is de afgelopen jaren veel veranderd. Maar wat gebleven is, is dit: als jij of iemand in je omgeving lijdt onder psychische problemen, dan is het zaak dat je zo snel mogelijk de juiste hulp zoekt. Voor jezelf, je kind of je partner. Hoe sneller we aan het werk gaan, hoe groter de kans op succes, tenslotte. En die hulp is en blijft beschikbaar én bereikbaar. Dáár staan we voor, bij Argo GGZ.
Kom je er niet uit, weet je niet hoe te handelen? Neem dan contact op met het secretariaat van Argo GGZ. We helpen je graag verder: 088 5880200.
Bekostiging
Heel graag hadden we hier een helder en eenvoudig verhaal neergezet over de bekostiging van geestelijke gezondheidszorg. Maar helaas: helder en eenvoudig is het gewoon niet. Een paar dingen staan vast:
- Op alle zorg is het eigen risico van toepassing. Dit is het bedrag dat je moet betalen als je zorgkosten maakt. Je betaalt dus zelf de eerste € 385 (in 2016 en 2017). Pas daarna betaal je zorgverzekeraar de kosten.
- Argo biedt zorg die tot de basisverzekering behoort. Het betreft de zorg ‘zoals huisartsen, medisch-specialisten en klinisch-psychologen plegen te bieden’ en deze zorg voldoet aan ‘de stand van de wetenschap en praktijk’.
- Elke zorgverzekeraar kan de vergoeding anders regelen. Kijk daarvoor in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering of neem contact op met je verzekeraar.
- Zorgverzekeraars hebben vaak contracten gesloten met zorgverleners. Het kan zijn dat jouw zorgverzekering geen contract heeft afgesloten met ARGO GGZ. De zorgverzekering hoeft dan niet 100% vergoeding te bieden. Vergoedt de zorgverzekeraar minder, dan hoef je bij ARGO GGZ geen eigen bijdrage te betalen. Bij ons krijg je minimaal even veel zorg voor hetzelfde geld als bij gecontracteerde diensten. Zonder eigen bijdrage. Zo ben je dus vrij om te kiezen!
- Kom je er niet uit, weet je niet hoe te handelen? Neem dan contact op met het secretariaat van Argo GGZ. We helpen je graag verder. Telefoon: 088-5880200.